Kungsbacka 2017-03-30

 

 

Speedintervjuer i en virtuell värld fredag 7 april 2017

 

 

 

Turnaround VR kommer i samarbete med Arbetsförmedlingen i Kungsbacka att hålla landets första anställningsintervju i en virtuell miljö. Turnaround VR i Kungsbacka söker personal till sin upplevelsebutik i centrala Kungsbacka.

 

 

 

Detta är ett första steg mot att i praktiken använda VR (virtual reality) för att göra anställningssituationen så neutral som möjligt. Möjligheterna med VR-tekniken är obegränsade. Intervjun går till så att Turnaround VR i Kungsbacka sätter upp VR-utrustning hos arbetsförmedlingen och sedan genomförs intervjuer från Turnaround VR på Storgatan 31. Intervjupersonen och ansvarig från Turnaround VR möts i ett virtuellt rum där de visas som ”avatarer”, en sorts bild av en person som är neutral eller ser ut som man väljer att utforma den. Där kommer personerna att kunna tala med varandra, sitta vid ett konferensbord eller gå omkring och om tiden medger kan de även exempelvis spela spel, rita figurer, skriva på whiteboard eller kasta dart, allt i ett virtuellt rum.

 

 

 

Syftet är att visa att detta är möjligt att genomföra och visa åt vilket håll utvecklingen går. Turnaround VR är den första upplevelsebutiken av detta slag i Sverige och har för avsikt att utöka sin verksamhet inom en snar framtid. Just nu genomförs satsningar i Turnaround VRs lokaler för ökad kundupplevelse, fler spelmöjligheter och nöje för alla oavsett ålder.

 

 

 

Turnaround VR tillsammans med Arbetsförmedligen i Kungsbacka bjuder härmed in media att vara med och uppleva detta. VR-intervjuerna kommer att genomföras mellan kl 9 och kl 12 fredag 7/4, kontakta oss gärna för mer information.

 

 

 

Välkomna önskar Turnaround VR.

 

 

 

Kontaktperson:

Magnus Kindblom

 

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


Hemsida:
http://www.turnaroundvr.se

Adress:
Storgatan 31, Kungsbacka